K vzniku vína Zuckerlrosa sa viaže skutočne romantický príbeh. Pred mnohými rokmi, keď manželka pána Weissa porodila prvého syna Christiana, vznikla myšlienka pre vznik vína na túto krásnu príležitosť. Pán Weiss si chcel uctiť svoju manželku jedinečným víno, ktoré bude od srdca len pre ňu. Avšak bola to neľahká úloha, keďže manželka je diabetička a navyše trpí aj histamínovou intoleranciou.
Čo myslíte podarilo sa mu to?
Po mnohých prebdených nociach a frustrujúcich týždňoch sa mu podarilo vyrobiť skutočne jedinečné víno, jedinečné a krásne ako je jeho manželka. Víno nazýva aj „Candy Pink“.
Ružové víno je vhodné ako pre diabetikov tak aj osoby s neznášanlivosťou fruktózy, či histaminikov.
Toto víno je suché a osladené stéviou.
Zvláštnosťou je, že toto víno chutí sladko, ale nie je sladké pretože ako sladidlo je použitá práve stévia. Neobsahuje glukózu ani fruktózu. Víno „Candy pink“ je ideálne k šalátom, morským plodom, rybám alebo k cestovinám. Optimálna teplota pitia je 8°C.
Kyslosť: 6,1 ‰,
Zbytkový cukor: 1 g/l,
Celkový oxid siričitý: 93 mg/l
Zvyškový histamín: 0,012 mg/l