Získali sme titul Udržateľný e-shop a nie je to náhoda

Ak už vám od nás niekedy prišlo vínko, možno ste si všimli, že recykláciu máme v našom DNA. A nie len recykláciu. Na prírode a celej našej planéte nám skutočne záleží. Veď keď už predávame BIO víno, tak my by sme nemali byť ďaleko od ekologických riešení. 😉 Dokazujeme to nie len v tomto blogu, ale skutočnými skutkami. Ocenil to aj portál Heureka.sk, ktorý nám udelil titul a certifikát Udržateľný e-shop.

Komu sa nelení, tomu sa zelení. Aj v balení. 🌱

Nevýhodou vína je, že v skle je z neho veľmi krehký tovar. Ten treba poriadne zabaliť, nech cestuje v bezpečí. Na to potrebujeme hrubší kartón, bublinkové fólie a ďalší obalový materiál. Ale míňať čisto nové materiály nám je proti srsti. Preto sa tešíme z našich kamarátov a zákazníkov, ktorí si už zvykli, že kartónová škatuľa, penové výplne balíkov, či bublinkové fólie patria ku nám a nie do koša. Nájdu u nás nový zmysel života. Zabalíme do nich BIO vína a pošleme ich našim zákazníkom. Preto sa nehnevajte, keď ako výplň v škatuli s vínkom nájdete kartónovú škatuľu z iného obchodu.

Áno, mohli by sme využívať „extra bezpečné“ a pekné škatule originál určené na posielanie vínka. Ale nerobili by sme to s radosťou a ani príroda by sa veru netešila.

Obnoviteľné riešenia razíme aj pri osobných odberoch. Každú objednávku dostanete v nefarbenej eko taške, ktorá sa dá opakovane použiť. Mnohí z vás už chodia priamo s taškou a prázdnu len vymenia za plnú. Ďakujeme, že nám pomáhate byť zodpovední. 🙏

Slnko nám svieti aj po zotmení

Ďalším z našich ekologických riešení sú solárne svietidlá a fotovoltaické panely. Zdrojom energie v sídle našej firmy a v našej vínnej pivničke je celá rada fotovoltaických panelov. ☀️ Tie sa starajú o výrobu energie, vďaka ktorej napájame osvetlenie, naše počítače, tlačiareň a všetko, vďaka čomu môžeme spracovávať vaše objednávky. Solárne svietidlá nám svietia aj v našom sklade, keď sa tam náhodou zdržíme do večera, aby vínko bolo u vás čím skôr.

V obnoviteľných zdrojoch vidíme budúcnosť. Rovnako ako vo víne robenom kvalitne a bez zbytočnej chémie. 🍷

Samozrejmosťou sú úsporné žiarovky a ďalšie drobné riešenia, vďaka ktorým míňame čo najmenej energie.

Slnko nám roztáča aj kolesá

Medzi naše ekologické pýchy patrí aj čisto elektrické auto. To sa stará o náš pohyb v rámci mesta a tiež vozí vaše objednávky do kuriérskeho depa. Ale tam to ešte stále nekončí. Naše elektrické autíčko, alebo ako ho familiárne voláme, „električku“, sa snažíme nabíjať práve vtedy, keď svieti slnko. Naša fotovoltaická elektráreň ho pohodlne zvláda naplniť energiou. 💪

Zelená nie len v podnikaní, ale aj na streche

Ak ste ku nám už niekedy zavítali, možno ste si všimli, že naša pivnička má zelenú strechu. Pomáha nám to zachovať v nej príjemnú klímu v lete aj zime. Nemusíme tak minúť ani kilowatt energie na jej chladenie, či naopak v zime kúrenie. Naopak, zeleň na jej streche nám robí radosť a každoročne na nej dopestujeme skvelé jahody. 🍓

Vieme, že aj vy ste zodpovední. Inak by ste neboli na www.tvojevino.sk a nekupovali si víno, ktoré nie lenže neškodí vášmu zdraviu, ale ani prírode. Ak nám chcete pomôcť, odložte si našu tašku, alebo nám vráťte škatule, či iný obalový materiál. Ďakujeme, že ste s nami.