Recept pre histaminikov: Slané keksíky s našim vínnym octom

Záleží nám nie len na vašom plnom pohári, ale aj na plnom brušku. Tak vznikol aj tento recept v spolupráci s Paťkou z Hitjezdravožiť.sk.


Mnohokrát sa nám sladkého už preje a človek potrebuje niečo drobné na prehryznutie a zmenu chuti. Obzvlášť k vínu sa viac hodí niečo neutrálnejšie, či slané. Tieto slané keksíky s vínnym octom bez histamínu sú ideálnou voľbou. Nejde o žiadnu kulinársku univerziut a určite to hravo zvládnete. Takže poďme na to 👩‍🍳

Potrebujeme:

  • 150g hladkej špaldovej múky
  • 50g celozrnnej špaldovej múky
  • 100g bravčovej masti
  • 3 PL vody
  • 1 PL vínneho octu
  • soľ

Jednoduchý postup:
Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré na hodinku-dve odložíme do chladničky. Potom z neho radielkom vykrajujeme tyčinky. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10-12 min. pri 180°C.

Ku týmto keksíkom sa určite hodí biele suché vínko. Každému podľa chuti, samozrejme, ale my vyberáme Naturbursch. Zmes odrôd Burgundské biele a Sauvignon Blanc s vôňou po jablkách, egrešoch a s nádychom byliniek, korenia a banánov.
Pre šoférov a nealkoholových vyznavačov odporúčame dealkoholizované biele vínko The Herby od Carl Jung. Jemné bublinky a extrakty bilyniek budú osviežujúcim pošteklením vášho jazýčka.

Prajeme vám dobrú chuť a nazdravie.

PS: Viac receptov nájdete tu