Slovenské víno bez histamínu

Prvé Slovenské víno bez histamínu

Niektorí vyhľadávajú zahraničné veľké mená, iní si zas potrpia na lokálnosť. Reč je o vínach, nie však hocijakých. Keďže ste na našom blogu, zrejme ste sem nezablúdili len tak náhodou. Pravdepodobne vás zaujala naša ponuka vegánskych bezhistamínových vín.

My si však dnes povieme niečo viac o prvom slovenskom bezhistamínovom víne. 

Martin Pomfy si ako vášnivý vinár jedného dňa povedal, že chce robiť to najlepšie víno v súlade s prírodou. Veľmi dobre vedel, že nemusí chodiť ďaleko. Nádherné prírodné bohatstvo Slovenska má predpoklad vytvoriť niečo výnimočné. A tak sa v roku 2001 zrodila idea. 

Ako hovorí sám Martin: “Nechcem robiť najlepšie víno na svete, za každú cenu. Chcem robiť najlepšie víno, aké sa urodí v našich vinohradoch.”, čo sa mu úspešne darí. To, čo v niektorých veľkoprodukciách dokážu za dve hodiny, jemu trvá precíznou prácou zameranou na kvalitu aj niekoľko týždňov. Za kľúčový proces úspechu jeho vín považuje pomalé vyzrievanie a mikrooxidáciu. Ležanie na kaloch navyše robí vína bohatšími na chuť. Veľký dôraz však kladie aj na modernú technológiu, ktorá má za úlohu slúžiť prírode a rozvinúť jej kvalitu. 

Nájsť ideálne vinice nie je jednoduché, napriek tomu sa mu podarilo vdýchnuť nový život v podhorských oblastiach vo Vinosadoch, Novej Vieske či pri obci Rubáň, kde okrem starých vinohradov vysadil aj burgundské a jedinečné slovenské odrody od prvej dámy slovenského šlachtenia – Doroty Pospíšilovej. 

Pokiaľ stále premýšľate, čím môže byť slovenské víno také výnimočné, odporúčame vám vyskúšať si ho na vlastnom jazyku 😋. V našej ponuke na tvojevino.sk si vyberiete od Rizlingu Rýnskeho, cez Sauvignonu Blanc, až po Pinot noir. Výber je len na vás 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *